1. info@educaworld.net
  2. 0 212 280 86 36

İngiltere'de  eğitim alacak öğrenciler için iki farklı vize türü bulunuyor

  1.  
    İngiltere'de eğitim alacak öğrenciler için iki farklı vize türü bulunuyor: 
     
    ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ (SVV - Student Visitor Visa):
    Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 11 ay olan kurslar için verilir. İngiltere'den uzatılamaz. 
     
    ÖĞRENCİ  VİZESİ (GSV - General Student Visa):
    Başvuru için en az Orta (CEFR B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. Tier 4 vizesi olarak da bilinir. Devlet tarafından yetkilendirilmiş belli okulların hazırlayabildiği CAS kabul mektubu ile vizeye başvurulabilir. Bu vize türünde öğrenciler eğitimleri boyunca İngiltere'de kalabilirler ve part time çalışma hakkı elde ederler. İngiltere'den uzatılabilir.
     
     
    Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (SVV) İçin Gerekli Belgeler
    (Uzatılamayan Student Visitor Visa Kategorisi)
     
     
    1.İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz. Vize başvuru tarihi itibarıyla en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Pasaport başvuruları ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Tıklayınız...
    2.Varsa eski pasaportlarınız
    3.Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız. Fotoğraf 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.
    4.Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge ve İngilizce tercümesi
    5.Eğitim alacağınız kuruluştan yollanan Acceptance (kabul belgeniz). Bu madde Education World Yurtdışı Eğitim tarafından yapılmaktadır. Lütfen danışınız.
    6.İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler.
    Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait; 
    - Orijinal banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
    - Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi ve İngilizce tercümesi (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi) 
    - Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi 
    - Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi ve İngilizce tercümesi
    7.Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı ve İngilizce tercümesi
    8.Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi ve İngilizce tercümesi
    9.Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup ve İngilizce tercümesi
    10.Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge ve İngilizce tercümesi
    11.Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi
    12.18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve İngilizce tercümesi
    13.Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi
    14.Vize ücreti :  89 Sterlin ( 6 aya kadar ), 170 Sterlin (11 aya kadar ) ( Not: Vize ücretleri her yıl güncellenmektedir )


    Öğrenci Vizesi (GSV) İçin Gerekli Belgeler
    (Uzatılabilen Student Visa Kategorisi)
     
     
    1.İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız.
    2.Bulunduğunuz İngilizce seviyesini gösterir aşağıdaki sınav sonuç belgelerinden en az bir tanesi;
     
    IELTS: Tüm bölümlerinden en az 4,0
    TOEFL: Reading 8, Listening 13, Speaking 19, Writing 17 
    PEARSON: Tüm bölümlerden en az 36 
    TOEIC: Reading: 275, Listening: 275, Speaking: 120, Writing: 120 
    PET: Tüm bölümlerden en az Borderline
    FCE, CAE, CPE, BEC: Tüm bölümlerden en az Weak
     
    3.İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi ispatlamak için banka şubenizden alınmış orijinal hesap cüzdanı; Banka hesabı, öğrencinin adına olabileceği gibi anne veya babasının adına da olabilir. Bankada gösterilecek mevduat, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmemektedir. Söz konusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilir. Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır:
     
    Londra'da eğitim alacak öğrenciler için:
    Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
    Kurs ücreti + her ay için en az 1000 Sterlin
    Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
    Kurs ücreti + en az 9000 Sterlin Londra dışında eğitim alacak öğrenciler için:
    Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
    Kurs ücreti + her ay için en az 800 Sterlin
    Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
    Kurs ücreti + en az 7200 Sterlin
     
    4.Bankada gösterilen mevduat anne veya baba üzerineyse, hesap sahibinden alınacak, masraflarınızın söz konusu kişi tarafından karşılanacağını belirten sponsorluk mektubu
    5.Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi. Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde anne, baba ve varsa kardeşler, eş, çocuklar görünmelidir.
    6.2 adet vesikalık fotoğrafınız. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.
    7.Vize ücreti: 328 Sterlin ( Not: Vize ücretleri her yıl güncellenmektedir )
     
     
    Önemli Notlar:
    · Vize başvurusu sırasında tüm bu evrakların fotokopileri istenmektedir. Ancak, vize görevlileri sizinle veya ailenizle ilgili bazı belgelerin ( diplomanız, banka cüzdanları vs) fotokopileri yanında asıllarını görmek isteyebilirler.
    ·İngiltere Konsolosluğu adına vize başvuruları Teleperformance şirketine bireysel olarak yapılmaktadır. Başvuru işlemleri için Education World Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı'nın tamamıyle ücretsiz vize danışmanlık hizmetinden yararlanmak için lütfen arayın: 0212 280 8636
     
     

Okul Arama

İpucu: Kayıtlı tüm okulları görmek için hiçbir kriter girmeden 'Okul Ara' butonuna basın.

Sizden Gelenler

Sprachcaffe Düsseldorf

Süreyya Ecevit

Univesity of California Santa Cruz

Simay Haskaya

Malwern House Londra

Meltem PARLAK

EC Londra

Polat Çakıroğlu

European CenterLSI  Malvern House   ESE MALTA Kings Colleges ELS  UC San Diego  St Giles