Yurtdışı Eğitimde Şartlı Kabul

Yurtdışında lisans ya da yüksek lisans yapmak için gerekli koşulları sağlayamayan
öğrenciler için müjde! Education World’ün danışmanlığından yararlanarak bir üniversiteye kabul alabilirsiniz.

Detaylı bilgi için bize ulaşın.

Bize Ulaşın

Okul Arama

    Not: Kayıtlı tüm okulları görmek için hiçbir kriter girmeden 'Okul Ara' butonuna basın.

    Şartlı Kabul (Conditional Acceptance) nedir?

    Yurtdışı üniversitelerinin kabul şartları arasında kurum tarafından belirlenen asgari bir not ortalaması ve sınav puanı bulunmaktadır. Genellikle belirlenen düzeyin altındaki öğrenciler kabul edilmez. Ancak, bazı üniversiteler bu hususta bazı öğrenciler için istisna yapabilirler. Örneğin, 4 üzerinden asgari 2.5 not ortalaması şart koşan bir üniversite, diğer şartları tamam ise 2,3`lük bir öğrenciyi şartlı kabul edebilir. Öğrencinin kesin kabulü, ilk dönem okulda göstereceği performansına bağlıdır. Eğer öğrenci derslerinde başarılı olup yeterli not ortalamasını tutturabilirse şart yerine gelmiş olur ve öğrenci normal statüye geçirilir. Aksi halde öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir.

    Benzer şekilde GRE veya GMAT sınavlarından istenenden az puan almış bir öğrencinin, diğer kriterleri uygunsa şartlı olarak kabul edilmesi mümkün olabilir. Şart, yine akademik başarı ya da altı ay içinde testlerin tekrarlanarak istenen puanın tutturulması olabilir.

    İngilizcesi yetersiz biri şartlı kabul alabilir mi?

    Yurtdışında üniversiteye şartlı kabul denince akla ilk gelen İngilizcesi yetersiz öğrencilerin üniversitelerden akademik programlara kabuludür. İngilizce düzeyi “iyi” veya “orta” olduğu halde üniversitelerinin kabul düzeyinin altında kalan öğrenciler akademik yeterlilik koşuluyla bazı üniversitelerden şartlı kabul alabilir. Örneğin bir okulun kabul için 550 TOEFL puanı istediğini düşünelim. Öğrencinin TOEFL puanı ise 450 olsun. Öğrencinin diğer nitelikleri kurumun beklentilerine uygunsa bazı üniversitelerde şartlı kabul alabilir. Ancak şartlı kabul sağlayan öğrencinin akademik programa başlayabilmesi için öncesinde kabul edildiği üniversitenin dil okuluna veya başka dil okuluna devam ederek İngilizcesini geliştirerek yeterli duruma getirmesi gerekir. Bazen İngilizce eksiği çok az olan öğrenciler ek olarak bazı ileri düzeyli İngilizce dersleri alma şartı ile akademik programa başlatılabilir.

    İngilizce programlarına devam eden şartlı kabul almış öğrenciler İngilizcelerinin akademik programa başlayabilmek için yeterli seviyeye geldiğini belgelemek için tekrar TOEFL sınavı veya bazı okullarda “Institutional TOEFL” adı verilen, şartlı kabulü veren okul tarafından belirli zamanlarda yapılan sınavlara girer. Bu sınavda başarıya ulaşan öğrenciler kabul aldığı akademik programa başlayabilir.

    Yurtdışı eğitim danışmanlığında uzman danışmanlarımızdan yurtdışında akademik eğitim hakkında ücretsiz bilgi alabilrisiniz!

    Bize Ulaşın